Виховуємо любов до книги змалку

2015-06-17

Ще древні єгиптяни говорили: «Ти повинен звернути своє серце до книги. На світі немає нічого кращого за книги». Саме завдяки книгам, через призму теперішнього, ми можемо опинитися у майбутньому або минулому. Вони дарують нам незабутні зустрічі з літературними героями, образи яких стали вічними.

Людина, яка з дитинства поринає у захопливий світ книг, володіє безцінним даром легко входити у зміст прочитаного, почутого. Малюк емоційно реагує на прочитаний твір, виплескуючи свої радість чи гнів, обурення чи задоволення від спілкування з героями.

Книга вводить дитину у світ добра, людських почуттів, думок, вчинків. Вона навчає людяності, ввічливості, поваги до людських цінностей.

Читацька доля дитини залежить від того, коли і як вона познайомиться із захопливим світом книги, порине у її глибини.

Саме тому педагогічні працівники дошкільного навчального закладу №27 «Червона Шапочка» Білоцерківської міської ради Київської області та працівники бібліотеки – філіалу №6 Білоцерківської міської ЦБС налагодили тісну співпрацю.

16 червня 2015 року юні читайлики – вихованці дитячого садка влаштували книжковий флешмоб під гаслом “Джерело мудрості”. З метою популяризації читання вихованці старшої групи «Горобинка» та старшої логопедичної групи «Вишенька» (вихователь Нестеренко Леся Анатоліївна, вчитель – логопед Адаменко Інна Олексіївна) прямували до бібліотеки – філіалу №6. Попереду йшли діти із плакатом “Книга знань дає багато” та книгою -велетнем “Наша книжечка дитяча – вірна подруга людей, сторінки її чекають мудрих читачів – дітей”. Кожен із малюків тримав у руках яскраві, пронизані добром книги. Родзинкою флешмобу була присутність казкових персонажів – Незнайка, Буртіно, лисиці Аліси та кота Базиліо, ролі яких виконували дошкільнята. Багатьох перехожих зацікавило яскраве дійство і вони радо відгукувалися на запрошення дітей завітати до бібліотеки – скарбниці людської мудрості.

Завершилася хода у читальній залі філії, де для малечі було проведено годину розваг. Цікавими та пізнавальними для дітей був конкурс “Казкове ерудит - лото” та гра “Казкові модельєри”, “Бюро казкових знахідок” і, звичайно ж, читання улюблених казок.

Цікавою та пізнавальною була зустріч бібліотекарів та дошкільнят. Поверталися дітлахи до дитячого садочка із книгами та солодощами, якими їх пригостили їх бібліотекарі.

Тож можна із впевненістю сказати: саме із любові до книги, цікавих зустрічей у бібліотеці виростуть справжні книголюби, люди із чистими почуттями та помислами.

Кiлькiсть переглядiв: 298

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031